Wie is Peggy

Wat fijn dat je nieuwsgierig bent naar wie ik ben, dankjewel daarvoor.

Ik, Peggy Quaaden, geboren in 1974 en gescheiden mama van drie kinderen ben de oprichtster en bezielster van Groei Natuurlijk in Liefde en Bewustzijn.

Sinds 2011 ben ik actief voltijds werkzaam als trainster en coach op gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei.

Gedreven door mijn eigen moeilijkheden in het leven is mijn zoektocht als kind reeds begonnen met de vraag: “Waarom doen mensen wat ze doen?”

Er gebeurde veel in mijn gezin waar ik opgroeide en ik probeerde dat te begrijpen.

In 2008 toen mijn geschiedenis van geweld, agressie zich al een aantal jaren herhaalde op relationeel vlak, was het moment daar gekomen voor mij om het bedrijfsleven vaarwel te zeggen en koers te gaan varen in een andere richting. De richting van mijn hart, van mijn voelwereld. Want naar aanleiding van een aantal ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven was ik behoorlijk op slot gegaan en was de enige veilige plek om nog te vertoeven, vaak mijn hoofd geworden.

Ik koos ervoor om mij als eerste te gaan verdiepen in de natuurlijke gezondheidszorg om verbanden te gaan leren zien achter bepaalde aandoeningen, om te leren over hoe ik mijn eigen gezondheid optimaal kan ondersteunen vanuit een natuurlijke basis.

Wat ik leerde en wat me ontzettend fascineerde waren de verbanden tussen je emotionele en mentale toestand en hun effect op het menselijk lichaam. Dit ontdekken, maakte dat ik me meer en meer ging richten op het ondersteunen van mijn emotionele, mijn mentale en mijn spirituele welzijn.

Ik ontdekte het belang van het aankijken en helen van mijn eigen trauma’s. Plekken in mezelf die in een soort van bevroren toestand waren geraakt.

In een hele reeks van opleidingen die ik gevolgd heb sindsdien, zijn er twee die mij nauw aan het hart gebleven zijn en waarin ik mij geprofessionaliseerd heb. Met veel passie, liefde en plezier geef ik ze nu door in mijn professionele leven. Ik heb het dan over het werken met systeemdynamieken, voor velen beter gekend als opstellingenwerk en verbindende communicatie.

Hier op mijn website kan je daar meer over lezen onder de rubrieken ‘werken met systeemdynamieken’ en ‘verbindende communicatie’.

Ik voel me dankbaar dat ik vandaag de dag mensen een stukje mag begeleiden in het aankijken van hun trauma’s en blokkades waardoor ze elke keer weer een stukje heler, een stukje meer zichzelf terugvinden. Zo heeft mijn eigen verleden zin gekregen en komt mijn ervaring en specialisatie me van pas in het bijstaan van andere mensen.

Warme groeten

Peggy Quaaden

Mijn verhaal