Jaartraject systemisch werken

Tijdens de  jaaropleiding systemisch werken, bij velen gekend als opstellingenwerk, ga je leren werken met opstellingen.

Gedurende een jaar van september tot en met juni werken we in ongeveer maandelijkse blokken van telkens 2 opleidingsdagen. In totaal 16 dagen.

Tijdens dit traject leer je werken met opstellingen aan de hand van je eigen proces en je eigen thema’s. Het is daardoor dan ook een intensief persoonlijk groeitraject.

Tussentijds krijg je huiswerk toegestuurd ter voorbereiding van het volgende blok.

Thema’s die aan bod komen zijn onder andere, je gezin van oorsprong, je eigen plek, je magische taak en je helende beweging, het aannemen van je lot, de moederbonding, de vadersprong, rouwen en levenslust, jij in relatie tot je verschillende lichamen, seksualiteit en gezondheid.

De opleidingsdagen zijn telkens vrijdagen en zaterdagen telkens van 9.30 u tot ongeveer 18.30 u.

De opleiding gaat door in Kasterlee.

Systemisch werk kijkt naar jouw systeem van herkomst en hoe jij daarin beweegt. Door met behulp van opstellingen jouw vragen te gaan bekijken krijg je zicht op wat er zich afspeelt in jouw onderstroom. De onzichtbare onderstroom die jouw leven bepaalt en maakt dat verschillende patronen zich steeds herhalen, steeds door middel van een ander verhaal. Nieuwe spelers in het veld, maar steeds dezelfde boodschap die verteld wordt.

Door te gaan kijken naar deze onzichtbare onderstroom wordt je in de mogelijkheid gezet om dingen anders te kunnen gaan aanpakken, patronen te kunnen gaan doorbreken en daardoor je beter in je vel te gaan voelen. Persoonlijk leiderschap te kunnen gaan oppakken als het ware, zodat jij een nieuw verhaal kunt gaan ‘schrijven’.

Door de methodiek van opstellingen aan te leren kan je nadien deze werkwijze ook gaan gebruiken in bijvoorbeeld coachinggesprekken.

Je leert tijdens dit traject om fenomenologisch te gaan waarnemen.

Tijdens dit traject zal je begeleid en ondersteund worden door Peggy Quaaden, systeemopsteller, trainer en coach. Bezielster en oprichtster van Groei Natuurlijk in Liefde en Bewustzijn.

De praktische ondersteuning en assistentie zal plaatsvinden door Hilde van Looy van Secret Soul, gezondheidsbegeleidster en coach. Ook zij is vertrouwd met opstellingenwerk.