KINDEREN EN ECHTSCHEIDING

Echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis die voor kinderen grote gevolgen met zich mee kan brengen. Het is dan ook heel belangrijk dat scheidende ouders hun kinderen goed opvangen en ondersteunen en de behoefte en belangen van hun kinderen centraal stellen.

Kinderen hebben tijdens en na de scheiding veel aandacht, steun en uitleg nodig. De emoties rond de scheiding kunnen beter worden verwerkt als zij hun gevoelens kunnen uiten. Laat je kinderen weten en voelen dat je van hen houdt. Voor kinderen is het ook belangrijk om te horen dat zij geen schuld hebben aan de echtscheiding of de oorzaak zijn van de scheiding. Zorg samen voor een goede verdeling van zorg- en opvoedingstaken.

Als er een nieuwe partner in het spel is, gun je kind dan de tijd om aan hem of haar te wennen. Als de nieuwe partner ook kinderen heeft, geldt dit des te meer. De situatie is dan nog onoverzichtelijker. Het vinden van balans en onderlinge harmonie kost tijd en energie. Houd rekening met een periode van vier tot zeven jaar voordat iedereen tot rust in gekomen en zijn plekje in het gezin gevonden heeft.

Peggy quaaden opstellingen systemisch werken groei natuurlijk

Uw EVOLUTIE

Onze opleidingen en cursussen hebben als doel je leven beter en efficiënter te beleven.
We werken daarom op vier gebieden die voor u belangrijk zijn. Elke opleiding of cursus heeft een impact op heel je leven. Met natuurlijk voor elke training een doorslaggevende factor.
Wij geven een indicatie zodat u de beste keuze kan maken in onze trainingen

  • Persoonlijke evolutie.
  • Familiaale evolutie.
  • Relationele evolutie.
  • Zakelijke evolutie.

PERSOONLIJK

75%

FAMILIAAL

90%

RELATIONEEL

70%

ZAKELIJK

1%